CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, January 20, 2009

Sumenye Dah Berakhir....!!

ermm.....ni adalah entry yang paling sedih bagi aku dan rasenye ini la entry yang korang sume tggu2kan...ingat tak aku ade janji nk citer tentang kisah sedih hidup aku di hujung2 tahun 2008...so ini la citer nye....
pada bln november 2008 hubungan aku dgn kekasih ku mule goyah..aku curiga dgn sikap dia...sikap dia mcm dah mule berubah..aku tanye pd dia, nape sikap awk dh berubah skrng??? jwpn dia....sibuk n serabut dgn keje..!! aku dgn 50-50 pecaye je....dalam mase yg same aku sentisa berhati2 n awasi gerak geri dia....huhuhu, tidak salah sangkaan aku...mmg dia ade wat hal coz bnyk kali dia dah terkantoi dgn aku....eh,bkn aku nmpk la tp kawan2 aku nampak!! si LELAKI ini ade POMPUAN lain...aku tnye dia...btul ke?? tp jwpan LELAKI korang sume fhm2 je la...si LELAKI ni siap blh nangis ckp SAYANG dkt aku n xde POMPUAN lain..dan part yg paling best sekali si LELAKI ni blh siap sebut nama ALLAH n SUMPAH untuk bele diri sdr semate2 xnak ngaku salah yg telah dibuat...ok xpe....xnak ngaku eh??aku dgn sdri nye mencari bukti2 untuk ditunjukkan pada LELAKI ini...

cukup 3 bulan aku dapat bukti kukuh yang si LELAKI ini telah menipu aku....si LELAKI ini ade simpan POMPUAN lain..!! huhuhuhhh...betape hancur n skit nye hati ni....korang bayangkan la...kami dh couple hampir 4 tahun...madu yang aku bagi tapi racun yang dia bagi dkt aku..!!
dkt bawah ni adelah pic POMPUAN yang telah merosakkan CINTA aku...korang tgk la pic tu n tlng la bayangkan ape perasaan aku???


perghhhh...dekat pej pun blh bermesra mcm ni...??? ni nak keje or ape ha??? errmmmm..aku ingat lagi kate2 LELAKI ini... " hony....b g pej utk wat keje bukan nk main pompuan"... huhuhuh...so ni ape kes???????

yang bawah ni plak adalah tempat dating yg aku selalu g dgn LELAKI ni...tp dia blh plak g tempat ni dgn POMPUAN tu...??? xcukup dgn tu LELAKI ni blh plak pakai baju yg kami ada same....ni lagi 1 cite panas....LELAKI ni dah ikut POMPUAN ni blik kampung dkt Batu Pahat jumpe dgn orng tua POMPUAN ni.....huhhhhh, sakit hati ni wei..!!!
ermm...tp cian jgk dkt POMPUAN ni...dia bnyk x tahu pasal latar belakang LELAKI ni tp dh blh bwk blik kg jmp dgn orng tua..??huhuhu..ape citer??


korang tengok la...betape mesra nye kan??? ni yang dikatakan xde ape2 hubungan??? siap angkat SUMPAH tu...!!!
hahha..ni la POMPUAN YG DAH MEROSAKKAN hubungan aku dan LELAKI itu....meh sini aku bg tahu detail POMPUAN ini eh :

Nama : FEUZIAH BINTI TOHA
Umur : 22 tahun
Asal : Batu Pahat, Johor
Kejer : Seksyen Pentadbiran & Kewangan,
JKPTG, Putrajaya
No. Tel : 03-88712808 (pej)
017-7486789 (hp)


ermmm...ape komen korang??? heheheh...mest korang terkejutkan mane aku dapt detail POMPUAN ni??? ha tu RAHSIA....
untuk pengetahuan korang...aku dah pun jumpe POMPUAN ni....ermmm,aku dah cite sume nye pada dia!! tp aku xtahu la ape perasaan n tindakan dia lepas aku cite sume nye pada dia!! terpulang la pada dia nk menilai nye....

untuk pengetahuan korang sume...aku telah pun menuntut sume hak aku n membayar semula duit yang dah aku blnje kan utk LELAKI ini dari mule kenel shgga la last aku bersama LELAKI ini...kalo korang nk kate aku ape pun aku xkisah la....yang penting aku puas hati....mane xnye MADU yang aku bagi tp RACUN yang dia pulangkan pada aku....!! mentang2 dh keje n bergaji besar dia blh lupe kan aku mcm tu je?? aku nye susah2 tolong dia dulu, skrng senang2 dia nk nk enjoy dgn POMPUAN tu??? huhuhhhhhh...

so dengan berat hati n dengan rehda nye...aku mintak PUTUS sgn LELAKI ini....mmg sblm ini bnyk kali aku mntk putus tapi LELAKI ini xsetuju.....huhuhu.....tapi dgn ade nye sume bukti2 ni...aku nekad nk PUTUS ok!!! 19 JANUARI 2009 adalah tarikh KERAMAT aku dan LELAKI itu..!!

*********************************************

alamak..panjang nye citer dlm entry aku kali ni??? erm...nk wat mcm ne ni blog aku...so ikut suke aku la kan nk cite ape....aku rase ni je tempat utk aku meluahkan rase hati aku ni...ikut suke hati korang jgk la nk bace or x n nk kate aku ape..... :)

*sory kalo kate aku tu terkasar....

20 comments:

kasihatie said...

warienz,sedih atie baca kisah warienz nie.sabar banyak2 yer.memang lelaki macam tue.biler diorang dh senang,diaorang ngan selamber nyer lupakan kiter yg penah sesama susah dulu.untuk warienz,atie harap warienz tabah hadapi seme dugaan nie.warienz masih cantik n cute lagi jadi warienz bleh dapat boipren yg lagi hencem dpd yg sbelum nie.fuh...bleh tahan gak atie bagi kata2 semangat nie.hehehehe

lieya_latif said...

MAK OIII...TERKEJUT AKAK , berani ko publish pic poms yg meruntuhkan cinta ko nieh....siap bagi details lak tu hi hi hi hi

akak setuju ngan ko nak tuntut segala yg dah ko belanje kan kat die.....dulu mase susah ko yg support die...skrang dah senang bergaji tinggi die lupe kan ko....so ko patut minta balik....buruk siku pun buruk siku laaa...yg penting maruah kite terbela,......cewah!!!!!!!!

mysha said...

sABar aEIn sUme JadI tu aDA hiKmaH.. kaDAng2 kTe maNusIA maRAH bILa ALLAH tuRUnkAN huJan LEbAT yG kTE rAsA menGgaNgu uRUsaN kTE tP kTE Tak seDAr biLA DIA teRbITkan PeLanGI seLEpAS uJan uTK kiTA niKmaTI keIndAHannya... sABarla EK...

ingaT saTu jeRK 'wHAt gOes around comES aROunD'.....

eRM sejAK biLA Lak sHa pAnDAI cKp McM nih?

shimazahar said...
This comment has been removed by the author.
NuRuL 'AiN said...

thanks ye kawan2 coz bg sokongan n nasihat utk aien....

yatt said...

Sian ain sabar tau ala tak pe ain cantik boleh cari lain don't worry hehehe...

rose emely said...

huhuhu...
hidup mmg byk dugaan!
nak simpati jugak lahh...

*aku pun dlm dilema nih

life journal said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Hang Tuah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
D.O.U.B.L.E...S said...

lelaki memang cam tu..ingat pengalaman ni buat awak berhati2 dimasa akan dtg.perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik..nasib belum kawin buat perangai..kalau dah kawin lagi susah...tapi caya la awak dapat gak mencari buktinya...

NAEMAH said...

pehhh!!!entry paling brp yg aien wat....siap detail skali...pe pe pun byk2 kan bersabar ek...mgkin ada lg yg lebih baik yg aien akan dpt...btul??hehehe...don sedih2 ok..:)

al_Capone said...
This comment has been removed by a blog administrator.
NuRuL 'AiN said...
This comment has been removed by the author.
mummysya said...

sabar ya dear...

Semoga Warienz tabah dan sabar menghadapi situasi begini...

al_Capone said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Tinie said...

sabar yer
ni dugaan tau
Tuhan sgja mnguji kesabaran kita..
kalau tiada jodoh nak buat cmner kan..
mesti ada lelaki lain yang lebih baik daripada x pakwe ni ok..
jangan sedih2 lagi tau

ai said...

mak aiiii!! siannye kau.
Takpe Ain. Kau patut bersyukur sbb benda2 ni jadi sebelum kau jadi bini dia. Sib bek Tuhan nk tunjuk kat kau awal-awal ni..huhuhu

Insyallah, ada jodoh yg lebih baik utk kau nnt. erk..dah ade jodoh nnt leh le panggil aku jadi wedding planner kau yek? keh keh..

Anonymous said...

jgn cedey2,,
2 sumer dugaan.
sumer yg b;laku ad hikmah.
mgkn kmo bkn diciptakn si dye.

tp siyes pmouan mmg cntek dr luaran.
dlman kte x taw..

|| sTaRLoveR || said...

erm.. Baca entry nih, ngeri jugak. Mmg saket bila kena tinggal kan? Tapi tuh la... BAwak2 bersabar. Ada gak betulnya cakap hang tuah tuh. Jangan tuding jari ke orang laen. At least, renung2 kan apa salah kita sampai orang boleh buat macam tuh kan? By da way.. Hope awak akan lebeyh kuat k? Juz ingat, hidup nih ada karmanya. Wat goes around, come back around.

aki_hAckS said...

hidup bagai roda.. kkadang diatas kkdang dibwah.. kita kna prepare dgan sgala yg bkal mndtang.. sdangkan pntai bloeh brubah krana air mlimpah.. inikan pla mnusia yg lemah pndiriannya...